Догори

23

квіт. 2009

Опубліковано в Новини фонду

Конкурс „Важливі рішення – з холодною головою. Достовірна інформація на тему ЄС і НАТО для громадян України”

Асоціація «Центр Європейської Співпраці» (Польща) спільно громадською організацією «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» (Україна) оголошують конкурс для українських журналістів на кращий інформаційний матеріал в ЗМІ на тему діяльності Європейського Союзу та НАТО.

Конкурс проходить в рамках проекту „Важливі Рішення – з Холодною Головою. Достовірна інформація на тему ЄС і НАТО для громадян України", що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Проект має на меті: підвищення рівня поінформованості громадян України про діяльність міжнародних інституцій ЄС та НАТО, особливості побудови відносин України з Євросоюзом та Північноатлантичним альянсом, використання досвіду Польщі в прискоренні темпів європейської та євроатлантичної інтеграції України шляхом покращення кількісних та якісних показників висвітлення в українських засобах масової інформації вищенаведених тем.

Конкурс складається з двох етапів. На першому етапі конкурсу буде відібрано 18 переможців, матеріали яких будуть визнані найкращими з точки розу відповідності тематиці, фаховості написання матеріалу, а також кількості кінцевих адресатів матеріалу – тираж (в обґрунтованих випадках до участі в навчальному візиті можуть бути запрошені пари "журналіст-відеооператор"). У серпні 2009 року вказана група переможців зможе відвідати Польщу в рамках навчального візиту, де під час зустрічей з офіційними посадовими особами, громадськими експертами, польськими журналістами та рядовими громадянами отримає нагоду поглибити свої знання про діяльність ЄС та НАТО, особливості польського шляху в інтеграційних процесах на національному, регіональному та місцевому рівнях. Організатори покривають кошти проживання, харчування, перекладу, страхування, транспортні кошти з Києва до Польщі та назад.

Обов'язковою умовою участі у поїздці є зобов'язання учасника візиту підготувати та опублікувати протягом серпня-жовтня інформаційний матеріал за результатами перебування в Польщі на основі зустрічей з польськими експертами та громадськими діячами. Саме ці матеріали будуть розглядатись під час другого етапу конкурсу.

Під час другого етапу будуть визначені найкращі журналістські матеріали яких найбільш об'єктивно висвітлять особливості інформаційного змісту перебування в Польщі. Урочисте нагородження переможців відбудеться в кінці року в Києві на заключній конференції проекту.

На першому етапі до участі у конкурсі приймаються роботи журналістів опрацьовані в довільному з журналістських жанрів (інтерв'ю, есе, теле-/радіорепортаж, цикл, журналістський звіт, тощо). Публікація роботи у ЗМІ (або надання в ефір) є обов'язковою умовою участі в конкурсі. Матеріал має бути опрацьований в цікавій та доступній формі, стимулювати зацікавленість громадян України проблематикою ЄС та НАТО, відносинами України з вказаними міжнародними структурами. Додаткову перевагу матимуть матеріали, які торкаються досвіду Польщі в наближенні та приєднанні до НАТО та ЄС. Вітається участь у конкурсі телевізійних журналістів.

Роботи оцінюватимуться за наступними критеріями: відповідність змісту матеріалу вимогам конкурсу, об'єктивність надісланих робіт, об'єм інформаційного матеріалу, кількість читачів/глядачів/слухачів (тираж видання або аудиторія для даного ефірного часу) обов'язкова публікація в ЗМІ.

Для участі у конкурсі необхідно надіслати на поданий нижче e-mail такі матеріали:

- текст публікації в електронній формі (Ворд) та відскановану копію статті (у випадку відео- та аудіо матеріалів просимо надіслати компакт-диск з записом матеріалу звичайною або кур'єрською поштою);

- заповнену анкету учасника конкурсу (форма анкети додається – тільки електронна версія);

- відскановану першу сторінку закордонного паспорту* (тільки електронна версія);

* Якщо у Вас на момент подачі конкурсних документів немає закордонного паспорту, але до дати закінчення конкурсу (20 червня 2009 року) Ви плануєте його отримати, то Ви можете це вказати в анкеті і надіслати скан першої сторінки до 20 червня 2009 року.

Конкурсні матеріали необхідно надсилати с поміткою "на конкурс ВАЖЛИВІ РІШЕННЯ".

Кінцевий термін прийому робіт – 18.00 годин 20 червня 2009 року (у випадку матеріалів надісланих поштою розглядається дата одержання). Конкурсні матеріали, отримані пізніше вказаного терміну, розглядатись не будуть.

30 червня 2009 року буде оголошено 18 переможців першого етапу конкурсу, які будуть запрошені взяти участь у навчальному візиті до Польщі та до участі в другому етапі конкурсу.

Бажаємо успіхів!

КОНТАКТИ:

ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень»

14005, м. Чернігів, пр-т Миру 68, оф. 916

тел (факс): 8 0462 661 127 (від 9.00 до 13.00).

e-mail: 2009konkurs@gmail.com